Njerëzit e besimit dhe regjimet totalitare.

Njerëzit e besimit janë kërcënim për regjimet totalitare.
Ktheni vështrimin pas; në lashtësi do të shihni tmerrin e faraonëve dhe perandorëve, në kohët moderne frikën e diktatorëve autokrat dhe regjimeve shtypëse.

Pse ky tmerr?
Sepse njerëzit e besimit janë burrat dhe gratë që nuk përulen, nënshtrohen, e as dorëhiqen përballë presionit konformues. Ata jetojnë mes ‘shumicës’ por nuk mendojnë, e veprojnë si shumica. Mes shumicës ata janë tharmi i ndryshimit.
Sepse ata nuk kanë asnjë dyshim që besimi i tyre vjen nga Zoti dhe jo njeriu, për këtë thesari i tyre është i pakëmbyeshëm.
Për këtë, vlerat e besimit asnjëherë nuk janë jashtë mode.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: