Përgjigje ndaj krimeve të përbindshme.

Në Shqipëri sot djali vret të atin se ai i thotë të gjejë punë. Vëllai vret vëllanë dhe kunatën për çështje prone. Një person vret ish vjehrrin dhe ish kunatin. 5 burra përdhunojnë të miturën 11 vjeçare në Kosovë.

Jetojmë në ditët kur arsyeja njerëzore është errësuar deri në masën kur frerët e moralit, të fesë, apo çdo sentimenti njerëzor të së mirës, janë pezulluar. Krimet e përbindshme brenda familjes marrin çdo ditë jetë te pafaj.

Duke e parë paranë si të vetmen mundësi pasurimi, u varfëruam aq shumë, sa ndërtuam njeriun njëdimensionalësh. Ndërsa bota e tij materiale rritet, bota dhe jeta e tij shpirtërore zvogëlohen çdo ditë. Zhvendosëm vlerën nga njeriu, familja, jeta dhe fetishizuam pasurimë, pronat dhe zotërimet.

Duke zbrazur veten nga jeta me besim, integritet dhe virtyt, mbushëm jetën me zbrazëtinë e sendeve dhe objekteve të pakrahasueshme për nga vlera me njeriun.

Shkurt, në garën e jetës, zëvendësuam qëllimet me mjetet. Kështu, babain, vëllain, bashkëshorten, kunatën, fëmijët, të afërmin, i shohim si MJETE që realizojne qëllimet për më shumë.

Duke mos pasur një Zot më të lartë se paraja, mohuam Zotin e vërtetë dhe kemi ndërtuar një univers unik tonin i cili për qendër s’ka asgje më të madhe se njeriun e sëmurë nga egoizmi i tij. Njeriu mes nesh çdo ditë e më shumë largohet nga vetja, njeriu, familja, vlerat e besimit dhe jeta me virtyt.

Ajo që kërkohet është një rikthim!

Përballë kësaj drame që ndodh pothuaj çdo ditë në vendin tonë, përgjegjësia jonë e padiskutueshme mbetet rithemelimi i njeriut!!!

Me besimin e palëkundur tek Zoti, që kjo ndërmarrje më e vështira mes njerëzve, mund të realizohet; jam i vendosur në përpjekjen time të përditshme të lutem, të flas, të shkruaj, të punoj, të denoncoj, të mjekoj, të shpresoj që sëbashku të jemi ‘Samaritani i Mirë’ që do të sjellë shërimin tek njeriu, tek familja jonë e përbashkët, Shqipëria jonë. Kërkohet një angazhim i përbashkët. Mendoj se sëbashku mund t’ia dalim. Duhet t’ia dalim!
Akil Pano

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: