Prisni dhe pak, Rosaku ynë do të ndërrojë pendët e rritet…

“Vejusha e varfer kishte shume pak vaj ne fund te enes se saj, por keto pak pikla ishin elementi baze per ringjalljen. Disa pika vaj ne fundin e enes! Ajo mund te ishte e varfer nga jashte, por ishte e pasur nga brenda. Nga jashte ndjente friken, por thelle nga brenda priste dicka te madhe te ndodhte. Se jashtmi ndihej e kercenuar nga sistemi shoqeror mbytes, e papune, e pashprese dhe paperkrahje, por thelle ne zemer e dinte qe duhet te shpresonte kunder cdo shprese. Prane portes se vjeter te shtepise tanime kishin mberritur kreditoret per te ekzekutuar vendimin per borxhet e pashlyera prej kohesh. Brenda shtepise gjysem te rrenuar nuk kishte mbetur asnje send me vlere te cilen ajo mund ta kembente per te paguar borxhet. Kreditoret kishin mberritur tek porta e vjeter per te marre bijte e saj. Ata do shiteshin si skllever dhe vetem keshtu borxhi mund shlyhej. Ajo do te jepte gjithcka qe kjo mos te ndodhte, por tanime dukej se ishte vone.

Se jashtmi ajo ishte e rrethuar nga tensioni I vazhdueshem, por thelle në shpirt ajo gjente grimca sigurije qiellore qe ia ledhatonin qenien. Një lloj paqeje e paspjegueshme i jepte siguri. Ato pikla vaji ne fundin e enes qendronin si nje monument deshmie se dikur kishte qene mire me te!
Zoti do te perdorte ate pak qe ajo kishte per ta shumefishuar.

Ti mund te jesh sot ne pozita te njejta me kete grua. Mbase njerezit se jashtmi te shohin te ulur ne pragun e shtepise se kesaj vejushe te varfer, te mpakur e plot frike per te nesermen!

Ti sot mbase je I vogel, por shpejt dicka e madhe do te ndodhe me ty. Ti sot je I kufizuar ekonomikisht, por neser keto limite do te hiqen prej teje. Sot je duke dhene maksimumin tend qe te permiresosh te ardhmen, dhe maksimumi yt I sotem eshte I pallogaritshem nese t’I e krahason me minimumin e njerezve te pasur te ketij qyteti, por ata dhe te gjithe duhet te bejne durim dhe te presin dhe pak: Zoti eshte duke pregatitur bijte dhe bijat e Tij dhe manifesimi I tyre do te jete I lavdishem.
Ti sot ne syte e tu dhe ne syte e njerezve, mund te dukesh si rosaku I vogel I shemtuar (i Andersonit), por miqte e mi…prisni dhe pak sa rosaku yne te ndrroje pendet e tij dhe te rritet!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: