Projekti më i madh; Familja

E verteta eshte se, ju nuk jeni te perfshire ne nje projekt cfaredo.
Ne fakt, ju jeni te perfshire ne projektin dhe ndermarrjen me te madhe qe ekziston. Me siguri qe realiteti ‘pertej’ e tejkalon, por realiteti ‘ketu’ nuk na paraqet dicka tjeter me te madhe ne te cilen mund te perfshihemi.
Asnje projekt njerezor nuk e tejkalon. Rruget, urat, ndertesat, komunikacioni, laboratori shkencor, zoterimet dhe pushteti, te gjitha syresh jane vetem per nje kohe, e natyrshem gjenden inferiore perballe projektit ne te cilin t’i tashme je i perfshire. Ne mes te mekanikes se levizjes, pafundesise se perpjekjeve per t’u bere e ndjere i realizuar, ne aren e madhe te njerezimit, gjendet familja.

Ky eshte projekti me i madh i mundshem.
Kemi degjuar te na paraqitet si nje qelize e vogel brenda nje shoqerie te madhe.
Miq, harrojeni te madhen dhe keqyrni te voglen. Kur e vogla te jete e madhja, ne zemren dhe enderrimet tuaja, kur te nisni punen per te rivendosur vlerat qe i japin gravitetin e duhur, atehere jeta do te rrjedhe. Ndaj me lejoni t’ju jap nje keshille:

Mbuloni me dashuri te shtrenjtet tuaj, jini te pakursyer me perqafimet, veshtroni njeri-tjetrin ne sy, sigurohuni qe asgje te mos rrembeje momentin per te ndare mes jush gjithcka; koha kalon ne cdo levizje qerpikesh, femijet shpejt do te marrin vendin qe ju keni tani dhe atehere mendimet e tyre do te prekin tuajat, atehere zemrat e tyre do te kerkojne cfare zemra juaj deshiron sot! Nuk ka dicka me te mire qe na eshte dhene nga Zoti per te kultivuar jeten dhe vlerat e saj.


Cdo perpjekje dhe sakrifice ia vlen, familja qendron mbi gjithcka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: