Lumturia! Cilët janë njerëzit më të Palumtur? Çelësi drejt Lumturisë.

Njerëzit më të palumtur në këtë botë nuk janë pesimistët, as të varfrit. Janë njerëzit të cilët krahasojnë veten me të tjerët që janë një hap përpara tyre dhe ata të cilët shqetësohen më shumë se çfarë të tjerët mendojnë për ta!Ndalni së krahasuari arritjet tuaja me ato të personave të tjerë. Të gjithë jemi të ndryshëm. Shtegu në të cilin kemi ecur është i ndryshëm, si rrjedhojë rrëfimi jetësor i çdo personi është krejt i veçantë. Ti je krijuar të mos jesh kopja e askujt tjetër. Gjej shtegun tënd! Hidh hapat e parë, vazhdo më tej! Gjej rrezen tënde dhe nis t’i japësh dikujt tjetri pakëz dritë. Kështu do të kuptosh që lumturia nuk udhëton sëbashku me elementët që më parë i çmoje si burimet e saj. Mirëqënia, progresi, suksesi, harmonia me njerëzit dhe mjedisin përveçse kanë rëndësi jo të vogël, në vetvete nuk kanë elementin e një lumturinë që zgjat.

Në fund, po ju lë më një mendim të Agustinit, i cili tha:

“Lumturia e vërtetë është të gëzohesh tek e vërteta dhe të gëzohesh në të vërtetën është të gëzohesh në Ty o Zot, i Cili je e Vërteta… Ata të cilët mendojnë se lumturia mund të gjendet diku tjetër, kërkojnë të gjejnë gjetkë gëzimin, por i tyri s’është gëzim i vërtetë.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: