Drama më e madhe e njeriut

Drama me e madhe e njeriut, eshte se nuk e njeh vertete, vleren e shpirtit te tij.
Tregohet nje histori per Karlin e Madh i cili jetoi ne shekullin e IX. Ai ishte sundimtari me i famshem i mesjetes dhe njeri prej figurave qendrore te historise se Europes. Pasi Karli i madh vdiq, tregohet se kur e varrosen e veshen me rrobat mbreterore dhe trupin e tij e ulen mbi nje fron mermeri. Mbi preher i vendosen Biblen te hapur tek kapitulli i 8 i ungjillit te Markut. Gishti i tij tregues ishte i vendosur mbi vargun 36 qe thote: 

“Ç’dobi do të ketë njeriu të fitojë gjithë botën, nëse më pas do të humbë shpirtin e vet?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: